Dersom du interesserer deg for kampsport, er det mye å følge med på for tiden. Mange ulike kampsporter er i vinden, fra tradisjonelle sporter som boksing og bryting til MMA og karate. I dag er du ikke lenger avhengig av å se på TV for å få med deg det som skjer, du får et mye rikere utvalg av tilbud ved å logge deg på og følge det som skjer på nettet, blant annet de mange videoene på nettet. Der kan du ikke bare se nye og klassiske kamper, men også nyheter, debatter og ikke minst instruktørvideoer som gir deg en grunnleggende opplæring i ulike teknikker, forteller deg hvordan du kan bli sterkere fysisk og psykisk, og gir deg råd for å jobbe med motivasjon og vinnerinstinkt. Du kan se her nå for mer om kampsport på nett. Kampsport inneholder alt – temperament, temperatur, og fantastisk hurtighet, bevegelighet og teknikk.

I flommen av nyheter om kampsportens verden er det kanskje ikke alle som har fått med seg den store brytebragden i norsk idrett. I U-23 VM for damer gikk nemlig Grace Bullen hen og tok med seg gullet etter et intenst finaleoppgjør mot den kinesiske erkerivalen Rong Ningning. Dette ble en morsom revansj for Bullen, som fikk skikkelig juling av samme Rong i VM for senior bare en måned før. Det endte den gangen med at Rong gikk til finalen, mens Bullen ble stående utenfor medaljene etter stortapet i semifinalen. Nå skal det sies at seieren kom i siste liten – bare 10 sekunder gjensto da Bullen endelig fikk inn et avgjørende kast og snudde kampen.

Dronningen i norsk kampsport er likevel fortsatt Cecilia Brækhus. Etter de mange seirene hennes i det siste er hun verdensmester i weltervekt anerkjent av alle forbundene i verden, på tross av det er så mange som fire! Nå sier Brækhus at hun eventuelt vil konsentrere seg om de store kampene, kanskje mot mestere fra andre vektklasser. Takket være den fantastiske karrieren er hun nå klar for Guinness rekordbok, fordi hun både er den kvinnelige bokseren som har vært verdensmester lengst og som har gått lengst ubeseiret.

På nyttårsaften kommer det store øyeblikket alle som er interesserte i kampsport har ventet på, eller kanskje ikke helt forventet – Floyd Mayweather er tilbake i i ringen. Motstanderen denne gangen er heller ikke en vanlig bokser, men den purunge japanske kickbokseren Tenshin Nasukawa. Debatten går selvfølgelig dag ut og dag inn på nett om dette oppgjøret, og særlig Mayweathers valg av motstander. Er det riktig at han skal fortsette å tjene milliarder på å slåss mot motstandere som ikke en gang hører hjemme i samme idrett som han selv? Nasukawa er imidlertid en ubeseiret kickbokser og et stort MMA-talent, så hvem vet – kanskje han gjør noe med den aldrende mesteren også i boksing.